Translate,Home

zondag 8 april 2018

weekbabbel 8 - 15 april 2018

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                               De Lamme Vleugel
Leeuwinnen

De voetbal Leeuwinnen hebben vrijdag met maar liefst 7 – 0 gewonnen van Noord Ierland. Het PSV stadion was bijna uit verkocht. Het zat gevuld met 31.000 enthousiaste supporters. Het is zeker de moeite waard om te kijken al zeggen sommigen het stelt niks voor. Nou ze zijn heel  wat beter dan het heren elftal dat de voorbije jaren heeft geprobeerd een balletje te trappen. Hopelijk kan Ronald Koeman een jong elftal formeren die van wanten weet de komende jaren. Ben benieuwd hoe de dames dinsdag tegen Ierland voor de dag komen. Als het enigszins kan wil ik het wel bekijken. Vandaag zondag mag Max Verstappen ook zijn kunsten vertonen in de Formule 1. Hopelijk  niet tegen de vangrail zoals met de training. Hij start op de 15e plaats en kan een mooie inhaal race gaan maken. Ook het voetbal seizoen begint weer op z’n eind te lopen , naar ik meen nog  5 wedstrijden. Na de winst  op AZ zaterdagavond kan er niet zo veel meer mis gaan voor PSV denk ik zo.  
Op eigen hok

Zaterdag de eerste africhting gehad uit Duffel  93 km. Om 10 uur gingen de eerste Nederlandse duiven de lucht  in , ook die van ons. Had zelf liever nog minstens een uurtje gewacht. Maar goed daar ga ik niet over. Had ze binnen het uur wel verwacht met een toch stevige zuidoosten wind. Zuidoosten wind is altijd moeilijk zeker voor jaarlingen en duiven met weinig ervaring. Het duurde ook langer dan gedacht , om 11.09 was de eerste op de klep. In de club bijna 4 km verder zat de eerste op 11.06 uur. Ze kwamen bij sommigen in het begin aardig goed maar toen bij iedereen grote gaten. Met afslaan om 14 uur waren er nog velen onderweg. Zelf had ik er 49 mee en moest er om 14 uur nog 12. Dat was bij iedereen wel zo ongeveer. In de middag zijn er maar weinig bij gekomen. s’Avonds waren er hier nog 7 onderweg , 1 duivin die 14 dagen weg was geweest. Ook nog  6 van de 7 latere doffertjes  van 2017 die met de natour 3x waren mee geweest , blijkbaar toch te weinig ervaring. Nu 9.45 uur nog niks , hopelijk komen er vandaag zondag nog terug. Van de 49 stonden er 17 in de proefuitslag van de club. Het satelliet hok Ron en Dennis van Veggel  beginnen weer prima met 32 van de 44 in de uitslag van Minderhout. Bekijk hun uitslag bij Compuclub , Afdeling 7 , regio B1 en B totaal . Ze vliegen nu in vereniging 1005. Super gedaan jongens. Zaterdag 14 april is de eerste wedvlucht uit Asse Zellik 121 km. Laten we hopen op een mooie vliegdag met een kopwindje. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten