Translate,Home

zondag 15 april 2018

weekbabbel 15 - 22 april 2018

               Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                     2015-1704772 snelste op eerste vlucht
Voor het eerst los

Voorbije maandag gingen nadat de nonnen en doffers los waren geweest bij de jongen het hok open. De meeste gingen naar buiten en zaten op klep en dakje. In eens schrokken ze ergens van en enkele die op de klep zaten stoven naar binnen , de rest ging de lucht in en gingen steeds hoger en hoger. Had in het fondhokje de latere jongen al in het rennetje gedaan zodat ze die konden zien zitten. s’Avonds zaten er 21 in het hok van de 47. Dinsdag zijn ze weer naar buiten gegaan en rond 17 uur werd het hok bevolkt door wel geteld 11 duifjes. Er zijn er nog 5 bij gekomen , ook zaten er nog bij buren op het dak en hebben een nachtje in het onweer dat we dinsdagavond hebben gehad gezeten. Woensdag waren er tegen de avond 3 bij en vlogen er 7 rond. Maar binnen komen , ho maar. Dus zaten er een woensdagavond 19 in het hok. Hopelijk komen die in de buurt zitten nog terug. Wel balen natuurlijk want er zaten echt heel mooie jongen bij. Op dit moment zitten er 25 in het hok. Maar kijken welke er nog zijn , die nog niet terug zijn daar zal ik zeker nooit meer van weten of er een bruikbare bij had gezeten. Een goeie daar hebben we het helemaal maar niet over want echt goeie die zijn er maar heel weinig. 
Op eigen hok

Vrijdagavond zijn 42 oude duiven mee gegaan naar Asse Zellik 121 km voor de eerste klok vlucht van dit jaar. Met een zuidelijke wind werd een snel vluchtje verwacht. Nadat de nevel was opgelost gingen de manden om 11.15 uur open en werd aan de thuis reis begonnen. Om 12.37 uur kwam de eerste aan in Heukelum met een snelheid van 1462 meter per minuut. Deze 15-772 was een zomer jong en komt uit zoon Shakira en dochter Kweekmoederke. Het is een volle broer van de 15-581 van Kristel de Jong die ze hier had gehaald en deze vloog heel veel prijzen en zit nu bij vader en zoon de Jong voor de kweek. Er staan in de club 16 duiven in de uitslag , 8 doffers en 8 duivinnen , in B1 en B nog een doffer meer. Twee nonnen waren niet geklokt , hoe laat ze waren is onbekend. In regio B1 werd begonnen met de 9e en 35e prijs tegen 3373 duiven. In de totale uitslag van B1 en B2 stonden de eersten op 10e en 47e dit tegen 6789 mede strijders. Ben best tevreden na een moeizame africhting van vorige week en nu allemaal terug. Satelliet hok Ron en Dennis van Veggel hebben de ballen op deze eerste vlucht van 2018 goed laten rammelen. Jonge jonge wat hebben die ze goed gepakt. In de club pakken ze er 7 bij de eerste 8 tegen 490 duiven en maar liefst 38 van de 44 in de uitslag. In regio B1 beginnen ze met de 9e en de 15e tegen 3416 duiven. In de totale B uitslag werd het de 38e en de 55e ook tegen de 6789 duiven. Hun eerste komt uit zoon Arno en Shakira en moeder is dochter v d Kruk doffer. Wat het gaat worden met die mannen dit jaar ….. we zullen het iedere week in spanning volgen. Voor deze vlucht in ieder geval van harte gefeliciteerd …. super. Vanaf woensdag zouden we temperaturen van 25 graden krijgen zodat de tweede vitesse vlucht op 21 april uit Lessines 155 km in zomerse temperaturen zou kunnen worden gevlogen. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                                 http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten