Translate,Home

zondag 26 november 2017

weekbabbel 26 nov - 3 dec 2017


                     Ad de JONG  -  HEUKELUM
                                         Ko Schoenmaker heeft de duiven geënt
Sporten

Nederland kon vrijdagavond kijken naar het Nederlands dames voetbal elftal. Nederland was ver uit de beste van beide elftallen.  Bijna heel de wedstrijd werd er op één helft gespeeld. En dan is het moeilijk om er doorheen te komen. Toch wisten de dames met 5 - 0 te winnen , prachtig toch. Dinsdagavond staat Ierland op het programma en dat lijkt een lastige klus te worden. Het zal denk ik wel leuker voetbal zijn. Hopelijk kunnen ze ook hun derde wedstrijd winnen. We zullen het zien. Vandaag (zondag) is de laatste Formule 1 race voor Max Verstappen. Hij start vanaf de zesde plaats en we zullen zien of hij enkele plaatsen op kan schuiven door mooie inhaal acties. In de duivensport  is het nu rustig al hebben de echte winter kwekers nu gekoppeld. Hopelijk gaat het niet te hard winteren zodat er mooie jongen uit de eieren kruipen. Las in op de Hoogte van de NPO dat er in Australië een nieuwe duivenziekte is. Het blijkt dat 15 – 40 % van de duiven het niet redden. Laten we hopen dat dit niet naar Europa komt. Wil u er alles over lezen dan zal het wel op de site van de NPO staan of komen te staan.
Op eigen hok

De oude duiven zijn zaterdag door Ko Schoenmaker geënt. Ze hebben een combinatie spuit gehad tegen paramixo en pokken. De doffers had ik vrijdagavond toen het donker was in de broedbakken opgesloten. En zaterdagmorgen de vloer gekrabd en met de stofzuiger er door heen.  Zo is het voorlopig weer lekker schoon. De nonnen zijn eerst gevoerd.  Na de koffie gingen ze  in hun bakjes , het rek er voor en klaar is Ad. Toch wel mooi die nonnenbak met aparte opsluit mogelijkheid voor iedere duivin  van Marco Zandvoort. De weduwduivinnen heb ik in een paar manden laten lopen met behulp van een paar rekjes. Dan is het zo gebeurd. Gelijk ook in deze hokken de vloer schoon gemaakt. De weduwnaars gaan waarschijnlijk begin januari bij elkaar. Zo kunnen ze nog een week of zes van de spuit bij komen. Nu het koud is heb ik de schuiven bijna dicht gedaan en bij de vliegers de verwarming op 15 graden gezet. Denk dat het wat beter is een beetje warmte na een enting. Zo niet dan is het de volgende morgen voor de baas niet zo koud in het hok … haha. Vandaag  gaat de verwarming naar 5 graden en 75 % luchtvochtigheid. Het hoeft niet warm te zijn maar liever geen te hoge luchtvochtigheid in het hok. Kijk maar eens als er enkele dagen mest ligt hoe snel er schimmel op staat. Niet zo best voor de duiven. Er zitten nu alleen de doffers in het hok dus dan valt de vochtigheid wel mee alleen met regen is het te hoog. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                                 http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten