Translate,Home

zondag 17 september 2017

weekbabbel 17 - 24 september 2017

                     Ad de JONG  -  HEUKELUM
 
                                      In de rui tijd regelmatig in bad
Sporten

Hier in de afdeling zijn de vluchten voorbij. Toch hebben de meeste afdelingen nog wel vluchten. Wel even wennen maar wel weer rustig nu het hier klaar is. Er zijn dit weekend bij Ziggo Sport veel sporten te zien. Zoals het golven het KLMOPEN op de Dutch in Spijk hier enkele kilometers vandaan. Vandaag zondag de finale wedstrijd. Ook kan je naar Max Verstappen kijken die hopelijk een mooie notering behaal in de Formule 1. Golf is hier op zender 403 en Formule 1 op 401. Op 402 is er ook nog voetbal waar men naar kan kijken. Dus genoeg sportbeleving al is het geen duivensport meer. Nu ook meer tijd om met het gezin in het weekend wat anders te doen dan alleen maar duiven … duiven. Veel liefhebbers gaan ook na het seizoen op vakantie en laat de verzorging over aan een familie of een vriend. Nu ze niet meer los komen valt de rui snel in. Zo is het ook makkelijker voor diegene die je duiven verzorg. Nu ze zo gaan ruien zijn ze snel een prooi voor de veel te vele roofvogels. Dus kunnen ze voorlopig beter binnen blijven.  
Op eigen hok

Maandag 11 september zijn de doffers die mogen blijven naar het weduwnaarshok gegaan. Van de 11 latere jongen zijn het waarschijnlijk 7 of 8 doffertjes , 1 is nog niet helemaal zeker. Deze latere zijn alle in het eerste hokje gegaan samen met nog 6 vroege jonge doffers plus 2 oudere doffers. In hokje 2 zijn 7 jonge doffertjes gegaan. Hier zitten nu nog 8 oude. In totaal volgend jaar 20 of 21 jaarlingen en 10 oude doffers. Dus een jonge ploeg hopelijk maken ze er het beste van in 2018. De duivinnen zitten ook alle bij elkaar. Het jonge duivenhok is leeg en daar ga ik ook weer wat aan vertimmeren. Wordt weer zoals het vroeger was toen ik nog 1e en 2e jong van afdeling 7 was. Bij de oude is het al gedaan en ze ruien bijzonder goed. Laten we hopen dat het zo weer beter is geworden. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                                 http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten