Translate,Home

zondag 27 augustus 2017

weekbabbel 27 augustus - 3 september 2017

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                     Op 9 september de laatste vlucht 2017.

Klein en toch GROOT

Nederland is maar een klein landje op de wereld bol maar wat hebben we veel kampioenen in alle soorten sport.  Pas nog werden de dames met voetbal de beste en nu de dames hockey Europees Kampioen. Je zal om dit te bereiken er veel voor moeten doen en ik weet zeker dat deze Nederlanders dat ook doen. Zo is het met de duivensport ook zo. Je zal er veel voor moeten doen om beste prestaties met je duiven neer te zetten. Nu ze met de laatste vluchten vaak op nest zitten willen ze niet zo graag trainen. Ze blijven liever op de eitjes zitten. Veel liefhebbers die top willen spelen brengen ze veel weg. Sommigen iedere dag. Nou dat is me toch wel te gortig. Mijn auto rijdt nog steeds niet op water , heb het trouwens nog nooit geprobeerd … haha.  Als je al het benzine geld van de duivenmelkers zou krijgen dan heb je een riant jaar salaris. Als je dat er voor over heb dan beter zo top draaien dan dat je de zaak belazert zoals pas in Brabant aan het licht is gekomen. En dan in volle glorie in de krant en op tv Brabant komen. Maxima zou zeggen : “ Hij is een beetje dom “. Ik zou zeggen hij is heel erg dom. We houden graag alle duivenmelkers nu het leden aantal achteruit gaat maar zo’n man zou van mij nooit meer met duiven mogen spelen. Ook in België schijnt men pas een liefhebber te hebben “gepakt”. Vorig jaar veel ophef over dopinggevallen in België. Hier zouden grote namen bij zijn. Je hoor er niks meer van , men zal het wel onder het tapijt hebben geschoven.
Op eigen hok

Van de 12 latere jongen waren er vorige week van Lessines op zaterdag 9 terug. Eén kwam op dinsdagmorgen 9 uur en nummer 11 zat een woensdagmiddag weer in het hok. Deze waren wel wat afgevallen en zijn deze week natuurlijk niet mee geweest. De andere 9 zijn net als de oudere jongen allemaal mee naar Lessines 155 km gegaan. Heel de week het weer in de gaten gehouden en iedere keer was de wind voorspelling voor zaterdag weer anders. Op het zelfde uur gaf de ene ZW en een andere NO. Geen touw aan vast te knopen. Gewoon maar genoeg voer gegeven zodat ze vrijdagavond met reserve de mand in zijn gegaan. Ik hou er niet van om op honger te spelen. Dit jaar gaat het alleen om ze vertrouwen te geven en naar huis te komen. Niet dat ze allemaal kunnen blijven maar wel dat ze de klappen van de zweep kennen voor 2018. Vrijdagavond in totaal 40 jongen mee op de natour. Ze zijn zaterdag om 10.30 uur gelost. De vrouw zag op de klok 12.24.03 staan toen er 2 rond vlogen direct gevolgd door nog 3. De oudere durven niet te vallen zoals wel eens eerder gezegd. Gelukkig zaten bij deze vijf twee latere jongen die na enige rondjes wel op het platje vielen. Toen durfden de oudere er bij te vallen. Zo doende werden de eersten eind 12.26 geklokt. Ze kwamen in het begin wederom weer goed af en gelukkig in het begin mooie doffertjes die ik al in de smiezen had voor volgend jaar. Ook wel blij met de latere , deze hebben 6 tot 8 pennen gestoten en goed ruien , wat moet je er dan van verwachten. Nu enkele zich al goed laten zien is dit mooi mee genomen. Zaterdagavond was nog één vroeg jong onderweg. De uitslag kan u vinden op de blog. Dit jaar geen vlucht zoals de vroegere triller Orléans Nationaal , nu een gewoon afdelingsvluchtje uit Melun. Vroeger gingen ze met de natour nog verder. Denkt men nu echt dat de duiven dit tegenwoordig niet meer aan kunnen. Met de natour is zaterdag de één na laatste vlucht uit Niergnies 228 km. De week erop de laatste vlucht van dit jaar Morlincourt 292 km. Goede gezondheid en hou je haaks.
mail  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                                 http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten