Translate,Home

zondag 7 mei 2017

weekbabbel 6 - 13 mei 2017

               Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                        Lekker in bad een goed teken
Super
Wat een prachtige wedstrijd heeft Ajax gespeeld de voorbije week. Was weer het Ajax van vroegere tijden. De eerste 20 minuten was het wat minder maar daarna waren ze niet meer te stoppen. Prachtig spel van deze jonge ploeg. Het had nog mooier geweest als er enkele doelpunten meer waren gemaakt. Maar 4 – 1 is een mooie uitgangspositie voor de tweede wedstrijd. De doelpunten tellen. Bij onze duiven is het van , al komen ze nog zo goed , als ze rond het hok vliegen heb je nog niks. Ze moeten over de antenne naar binnen gaan. Ajax kan zo nog jaren in de top spelen mits er weinig spelers worden verkocht. Heeft u dit jaar super jaarlingen dan kan u het volgend jaar met een gerust hart tegemoet zien. Mits u de toppers niet op de kweek zet of verkoopt. Dan moet u maar weer afwachten wat het zal worden. Zo is het bij Ajax ook zo , enkele goede spelers weg en het kan zomaar heel wat minder zijn.  Feyenoord kan zondagmiddag kampioen worden. Als u dit lees dan zijn ze het mogelijk al geworden. Er is ieder jaar weer een kampioen. Ook de Feyenoorders gefeliciteerd dat jullie club het hebben behaald. Jullie hebben dit jaar de minste fouten gemaakt en daardoor terecht de eerste plaats.

Op eigen hok                                                                                                                                      

Vrijdagavond zijn 47 duiven de mand in gegaan voor een vlucht uit Quievrain 186 km. Het waren 26 weduwnaars en 21 nonnen. Volgens de verwachting zou de wind uit het oosten komen en dat is voor hier niet best. Om 10.00 uur werden ze gelost en ik verwachte ze rond 12.30 uur. Hier liep de eerste , weer een non om 12.38.59 uur naar binnen. Er zaten gaten tussen de aankomsten. Wat wel op viel was dat alle duiven uit de goede hoek kwamen. Dit gebeurd maar zelden. Wat de oorzaak is dat ze toch uit elkaar zijn geslagen op zo’n voor duiven kort stukje. Hier waren om 13.00 uur dus in 20 minuten 30 atleten in het hok. Dus wel redelijk alleen begonnen ze 10 minuten te laat voor de eerste van de Afdeling. Onze clubleden Comb. de Jong van Kampen wisten de eerste te behalen van de Afdeling tegen 18.002 duiven , super gedaan mannen. Voor mijn uitslagen kijk op de blog. Komend weekend staat Peronne  261 km op het programma. Iedere week gaan ze graag in bad een goed teken. Deze week maar weer proberen om ze goed te krijgen en dan maar hopen op hogere klasseringen.

Ron en Dennis van Veggel speelden gisteren super goed 30 van de 39 stonden er in de uitslag. Hun eerste duif 16-674 komt van mij en is een zoon van Union 995 van Henk Simonsz (is volle broer 2 eerste prijswinnaars Union Antwerpen). De moeder van de 674 is Summer Special 446 van Maurice en Iduna v d Kruk x Shakira 1e Nationaal Jong. Het was de 23e plaats tegen 18.002 duiven. Ga zo door jongens , top. Goede gezondheid en hou je haaks.

 
Email  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                                     http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten