Translate,Home

zondag 26 februari 2017

weekbabbel 26 februari - 5 maart 2017

              Ad de JONG  -  HEUKELUM

                                     De jonge duiven van 2017 in het hok
Voorjaarsbeurs

Vier en vijf maart is weer de voorjaarsbeurs in Houten. Als u nog geen jongen genoeg heb dan kan u daar uit 5.000 jongen de beste uitzoeken. Het is de bedoeling dat ik naar de beurs ga dus zal de weekbabbel volgende week licht wel later zijn dan u gewend bent. Zal deze week eens kijken of ik nog wat nodig heb. Het ene hok met 16 weduwnaars krijgen dit jaar de nieuwe producten van Harco Poelman. Het zijn de producten genaamd Pigeonsupport. Het is te bekijken bij  www.pigeonsupport.com  De beste 3 doffers van vorig jaar kregen ook de producten van Harco.  De nieuwe producten zijn verbeterd.  De ontwikkelingen met natuurproducten gaat door , stil staan is achter uit gang. Het andere hok met 16 weduwnaars krijgen in ieder geval Rescovery Superior en de gele druppel van Jaap Koehoorn. Wat ze nog meer aan natuurproducten krijgen nog even bekijken. Kijk afgelopen vrijdag maar eens in Het Spoor wat er allemaal te koop is. Door de bomen zie het bos onderhand niet meer. Net als met de verkopingen van duiven , hierbij is het ook dat iedere firma het beste heeft. Zou ik ook zeggen als ik een bedrijf heb. Maak uw eigen schema en blijf daar bij en verander het niet iedere keer als u weer wat van iemand hoor. De twee hokken van de weduwnaars doe ik dus net als vorig jaar apart om te testen. Wel wat meer werk want ze gaan gelijk los. Bij binnen komst krijgen ze enkele pinda’s en gaan ze naar hun eigen bak. Dan de schuifdeur dicht en het voeren en drinken geven kan beginnen. Hopelijk hebben we dit jaar prachtige vluchten zodat er goed getest kan worden. Nu nog mooi weer en we zijn allemaal blij en hebben er weer zin in.
Kreeg een mailtje van Mark Ubben dat hij met een metaaldetector in de buurt van Asperen bezig was geweest en daar een duivenring had gevonden. Ik heb het nagekeken , het was een heel goede duivin 2011-045 die ik eind september 2013 van het hok ben kwijt geraakt. Zo zie je maar weer enkele kilometers van het hok de ring gevonden.  Waarschijnlijk door een roofvogel gepakt. Heb Mark uiteraard bedankt voor het melden.

Op eigen hok

Op 20 februari zijn de jongen naar hun eigen hok gegaan. De vlieg doffers hebben ze goed groot gebracht vanaf nu dus op weduwschap. Het is de bedoeling om ze niet meer te koppelen. Wil ze als het goed weer is deze week naar buiten laten. De eerste week zullen ze nog wel niet veel gaan vliegen maar dat komt na een weekje wel , hoop ik. Er zitten 32 doffers om mee te vliegen. Heb 3 weduwschapsmanden waar er 10 in kunnen en dan nog 2 in een mandje van twee. Tenminste als ze allemaal mee kunnen. Er is zo wat gebeurd dat zie je maar weer bij de nonnen. Voorbije vrijdag gingen de nonnen voor de derde keer los en weer een gewonde. De twee die vorige week gewond waren hadden nog geen zin om naar buiten te gaan en bleven binnen. Als dat zo doorgaat is er niet veel aardigheid aan , drie keer los en drie gewond. Maar goed hopelijk valt het mee en knappen ze snel weer op. Zaterdag zijn de nonnen weer los geweest en ze vlogen al ruim 45 minuten. Wel bleven enkele die overgewend moeten worden buiten en voor hen helaas geen voer. Niet zielig hoor , ze zijn nog goed aan het gewicht. Roepen is eten en dat weten ze over enkele dagen ook wel weer. Goede gezondheid en hou je haaks.
email :  addejongheukelum@hotmail.com                                                                                      U kan van alles bekijken op  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten